ZESOB Eğitim Merkezi


1990 Yılında Meksa Vakfı tarafından kurulan ve 01.04.2000 yılında yapılan bir protokolle Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve 7 Meslek Odasının yer aldığı 10 ortaklı bir yapıya devredilen İşletmelerüstü Eğitim Merkezimiz, 3308 sayılı Çıraklık Kanunu çerçevesinde Çıraklık eğitimi vermektedir.Bugüne kadar 850 mezun veren İşletmelerüstü Eğitim Merkezimiz, halen eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Avrupa’nın benimsediği meslek eğitimi modelini Zonguldak’ta en iyi şekilde uygulamayı ve geliştirmeyi amaç edinen İşletmelerüstü Eğitim Merkezimiz, Çıraklık eğitiminin yanında Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlarımıza, Kobilerimize hem mesleki eğitim konusunda hem de yeni teknoloji konularında hizmet vermekte, ihtiyaçları olan makine ve donanımları sağlayarak ortak kullanım atölyeleri oluşturmaktadır.

Dünya Bankası Hibe projeleri kapsamında, 2002-2011 tarihleri arasında her biri 600 saat olmak üzere 11 adet istihdam amaçlı mesleki eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmiş, ve bu faaliyetler sonucunda, 300 işsiz gencimiz bir meslek sahibi olmuş ve 90 gencimiz tarafımızdan meslekleri ile ilgili bir işe yerleştirilmiştir.

Bunun yanında, İşletmelerüstü Eğitim Merkezimiz ve Zonguldak Kosgeb işbirliği ile 2000-2011 yılları arasında İlimiz merkez ve İlçelerinde toplam 7 adet yeni teknoloji konularında Kobi ve küçük Esnafımıza meslek eğitimi kursları düzenlemiş bulunmaktayız.Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile ortaklaşa kimsesiz çocuklara yönelik meslek edindirme eğitimleri de faaliyet alanımız içerisinde yer almaktadır.

Ayrıca, Avrupa Birliği Hibe Projeleri kapsamında, hazırlamış ve uygulamış olduğumuz, 157.700 Euro’luk Metal Kalıpçılık Eğitimi projemiz ile bu fonların İlimize kazandırılması sağlanmış oldu.

Bilindiği üzere tüm bu çalışmalar, Yeni teknolojiyi takip, uzman personel, güçlü bir alt yapı ve güçlü bir finanssal destekle mümkündür. Yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm eğitim faaliyetlerinin finansmanı tarafımızdan karşılanmaktadır.Bu finansman, İşletmelerüstü Eğitim Merkezimizde oluşturduğumuz, işletme faaliyetleri ile sağlamaktayız. Bu işletmenin kurulması ile 9 olan personel sayımızı, 35’e çıkararak istihdama da katkı sağlamış bulunmaktayız.

Misyonumuz, Avrupa Birliğinin pilot okul desteğiyle birlikte, Avrupa standartlarında meslek eğitimi vermek ve ulusal düzeyde bölge sanayiimizin rekabet gücünü arttırmaktır.

Sayfa Eklenme Tarihi : 03.09.2014

Web Sitemiz 124437 kere ziyaret edildi.

Web sitemiz en iyi 1280x1024 çözünürlükte izlenebilir.


Web sitemizde yayınlanan tüm içerik ve materyaller (yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim, ses, işaret veya sair fikir ürünleri) 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca korunmakta olup, hakları ZESOB'a aittir. Web sitemizde yayınlanan tüm içerik ve materyaller ZESOB'un yazılı izni olmadıkça kullanılamaz.

Designed And Coded By Gafur DANIŞ
©2014